ИНТЕРНЕТ телефон PortGo(Pangolin) евтини разговори през компютър и ИНТЕРНЕТ

За да провеждате разговори през ИНТЕРНЕТ е достатъчно да имате компютър с микрофон и слушалки и ИНТЕРНЕТ. Конфигурацията на софтуерен VoIP телефон PortGo е лесна и интуитивна. След кратка конфигурация получавате безплатно ИНТЕРНЕТ телефон, през който можете да провеждате както входящи така и изходящи евтини разговори през всеки компютър. Спестявате си такса свързване, няма обвързващи договори, няма и месечен абонамент. Получавате:

  • домашен телефон през ИНТЕРНЕТ без такси и абонамент;
  • ИНТЕРНЕТ телефон с предвидима сметка за телефон ;
  • телефонни услуги без обвързване;
  • по-евтини разговори с чужбина и България.

VoIP телефон PortGo инструкции за инсталация, настройване и използване Версия за Windows на VoIP телефона PortGo можете да изтеглите от тук: PortGo VoIP телефон. VoIP телефон PortGo, инсталиране:

VoIP телефон PortGo, PortGo, инсталиране и конфигуриране

VoIP телефон PortGo, инсталиране

Разархивирайте изтегленият файл

Стартирайте разархивираният инсталационен файл на Интернет телефона PortGo

На екрана Ви ще се появи прозорец Welcome to the PortGo SoftPhone Setup Wizard, за да продължите натиснете бутона Next

На следващия прозорец License Agreement – изберете I accept the agreement и натиснете бутона Next

Посочете точното място за инсталация – C:\Program Files\PortGo Softphone това е стандартно място по подразбиране и можете да го оставите, натиснете бутона Next

Следва да посочите пряк път за програмата в Старт менюто на Windows - натиснете бутона Next

На следващото меню отново натиснете Next

На следващото меню натиснете Install. Докато програмата се инсталира не е добра идея да прекъсвате процеса от бутона Cancel Cool

Когато програмата се инсталира ще видите прозореца по-долу. Интернет телефона PortGo успешно е инсталиран на Вашия компютър. Интернет телефона PortGo ще се стартира автоматично, след като натиснете бутона Finish.

VoIP телефон PortGo, конфигуриране за телефонни услуги PlanetPhone

1. След стартиране на програмата ще конфигурираме параметрите на интернет телефона: нов VoIP аccount: абонатен номер, парола и VoIP SIP сървър:

  • Username: тук въведете Вашия абонатен (за клиенти на услугата домашен телефон през ИНТЕРНЕТ). Ако имате предплатена карта за евтини разговори въведете първите 6 цифри от PIN кода на картата. 
  • Password: тук въведете Вашата парола или вторите 6 цифри от PIN кода на предплатената Ви карта.
  • Proxy Server: sip.planetphone.net 
  • Port: 5060

Натиснете бутона Login след като сте попълнили всички полета по-горе и ще стартирате програмата. Ако не желаете програмата да се стартира автоматично с всяко включване на компютъра Ви махнете отметката от Automatically run PortGo when I login on Windows.

За по-високо качество на ИНТЕРНЕТ телефонните разговори трябва да направите още една малка настройка: ще зададем VoIP кодировката GSM като кодировка по подразбиране. Ето как може да направите това бързо и лесно:

1. Натиснете с левия бутон на мишката върху сочещата надолу стрелка и ще се отвори меню с опции.

2. Натиснете върху Options меню-то

3. След това изберете под меню Audio Codecs

4. Изберете GSM кодировката, като натиснете с левия бутон на мишката върху него. Преместете я в дясната колона като натиснете бутона >>. Преместете GSM кодировката на първо място в списъка.

5. Вече успешно може да провеждате евтини разговори до страната и чужбина.