Телефонни разговори през Андроид

Android VoIP - телефонни разговори през WiFi

Android VoIP - евтини телефонни разговори през Интернет.

С услугата Интернет телефон от PlanetPhone можете да провеждате евтини телефонни разговори с България и целия свят от всеки Андроид телефон. VoIP телефонията е вградена във всеки Android телефон, а с програмата cSIPsimple можете максимално да се възползвате от предимствата на VoIP и да провеждате евтини телефонни разговори през Вашия мобилен телефон.

Безплатен ИНТЕРНЕТ телефон със софийски номер от PlanetPhone!

Най-ниска е цената на разговорите с предплатената услугата PlanetPhone NEW: стационарни телефони в България 0.045 лв/мин, мобилни телефони 0.13 лв/мин. международни разговори: САЩ, Канада, Германия, Испания, Италия, Гърция 0.045 лв/мин.

Можете да провеждате входящи и изходящи евтини разговори през ИНТЕРНЕТ от всеки Android телефон. Имате пълен достъп до всички Ваши контакти и номера записани в телефона Ви. Провеждането на разговорите става през стандартната програма за избиране и безплатната VoIP програма за разговори cSIPSimple

Можете да получавате паралелно входящи позвънявания, както към софийския Ви стационарен номер от PlanetPhone така и и към мобилния Ви номер. Преди всяко изходящо позвъняване можете да изберете през кой доставчик да мине разговора: през VoIP и PlanetPhone или през мобилната мрежа.

И всичко това в 2 лесни стъпки!

VoIP телефон cSIPsimple - ръководство за конфигуриране

Стъпка 1: Инсталирайте на Вашия Андроид телефон безплатната VoIP програма за разговори cSIPsimple.

Tова може да направите лесно и бързо през Android Market или като посетите сайта на разработчика на безплатната VoIP програма за разговори cSIPsimple.

След инсталацията влезте в менюто с програми на Вашия Android мобилен телефон и стартирайте инсталираната програма за разговори cSIPsimple.

При пъро стартиране на cSIPsimple ще се отвори диалога за бърза конфигурация, активирайте следните параметри:

След това трябва да добавите информация за Вашия акаунт в PlanetPhone:

След като попълните данните, ако те са въведени коректно Вашия Android VoIP телефон ще се регистрира към сървъра на PlanetPhone и съответно акаунта Ви ще е оцветен в зелено:

Допълнителни настройки - cSIPsimple

Остават само да се добавят няколко важни параметъра в настройките на програмата.

За целта, моля натиснете Menu бутона на Вашия Андроид мобилен телефон, и изберете Settings

След това влезте в меню Media и активирайте параметрите, показани по-долу:

След това влезте в подменю Codecs и активирайте само указаните по-долу кодировки, като след това ги подредете в същата последователност, както е показано на снимката:

Излезте от подменю Codecs и също от меню Media.

Намирате се отново в основното конфигурационно меню на Вашия Андроид телефон в безплатната програма за разговори cSIPsimple. Влезте в меню Network и активирайте параметрите:

За избиране на телефонен номер можете да използвате директно безплатната VoIP програма за разговори cSIPsimple

или просто да наберете, който и да е телефон от списъка с контакти на мобилния Ви телефон.

След като изберете телефонен номер, Вашия Андроид телефон ще иска потвърждение, през кой от Вашите телефонни доставчици желаете да мине всяко конкретно обаждане:

  • през VoIP и PlanetPhone.net
  • или през доставчика Ви на мобилни телефонни услуги

Благодарим Ви, че сте наш клиент! Успех!